Webbdesign Stockholm

Webbdesign Stockholm är en blogg för både personer som är intresserade jobba med det eller bara vill ha mer information om Webbdesign. Jag som skriver är 20 årig kille som jobbar med och driver egen webbdesign firma. Anledningen till namnet Webbdesign Stockholm är för att jag bor i Stockholm och därför också har främst kunder härifrån. Det jag jobbar med varje dag är html, css & php ( Wordpress ). Jag finns alltid där också för att hjälpa med google adwords. Jag hjälper gärna vid små frågor här på bloggen annars om det är något större så kan ni alltid anställa mig. I såna fall lämnar ni en kommentar med er telefon nummer,email och vad det gäller som kommentar så återkommer jag (Kommentarer med kontakt information kommer inte vara synlig för andra).

Vem väljer jag? Webbdesigner eller Webbutvecklare

Kategori: Allmänt, Vanliga frågor & tankar

Har ni undrat:

Vem ni ska välja, en webbdesigner eller webbutvecklare?
Vad är skillnaden mellan webbdesigner och webbutvecklare?

En webbdesigner är en person som är mer inriktad på det grafiska delen, han eller hon har en bra smak för design och har kanske jobbat förut med någoto som har med grafik & design och göra.
Webbdesigner kan göra en hemsida men har inte så stor kunskap på att göra nya funktioner m.m.

 

En webbutvecklare är däremot motsatsen till webbdesigner.

Webbutvecklare kan göra olika funktioner och är mycket bättre på kodning men har ej så bra kunskap i design.

 

Vem ska jag välja då?
Det beror på vad för hemsida ni vill ha men både webbdesigner och webbutvecklare skulle kunna göra en lika bra hemsida. Nu för tiden är det möjligt både köpa funktioner och design för att sedan ändra på det och lägga in dem vart kunden vill ha den.

Har du en större företag så ringer du istället en webbyrå eftersom de har säkert båda två. Detta kommer så klart kosta mer men det är garanterat att du blir ej missnöjd.

 

 

 

Lite senare kommer jag göra en lista med Webbdesign företag som har kontor i Stockholm.